Home

Nieuws

Ciolos kandidaat voor nieuwe termijn

Brussel - Roemenië stelt Eurocommissaris Dacian Ciolos officieel kandidaat voor een tweede termijn als Eurocommissaris.

Doelstelling is dat Ciolos opnieuw landbouwcommissaris wordt. Of dat ook gaat lukken hangt af van de verdeling van de commissarisposten tussen de verschillende lidstaten. Het komt vrijwel nooit voor dat een Eurocommissaris voor een tweede termijn op dezelfde post komt.
Andere kandidaten die genoemd worden als potentiële landbouwcommissaris zijn de Ierse oud-milieuminister Phil Hogan en de Italiaanse oud-landbouwminister Paolo de Castro. Hij was tijdens de vorige periode voorzitter van de landbouwcommissie van het Europees Parlement.
Recent stuurden drie prominente landbouwwoordvoerder van het Europees Parlement een brief naar voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie met het verzoek een nieuwe landbouwcommissaris te kiezen omdat ze kritiek hebben op Ciolos.

Of registreer je om te kunnen reageren.