Home

Nieuws 595 x bekeken 1 reactie

Rotterdam slaat meer agribulk over

Rotterdam – In de Rotterdamse haven is de overslag van agribulk het eerste halfjaar met 37,3 procent gegroeid tot 5,8 miljoen ton. De toename werd vooral veroorzaakt doordat er aanzienlijk meer mais uit Oekraïne en soja uit Zuid-Amerika is ingevoerd via Rotterdam. De prijzen voor mais en soja zijn de laatste maanden aanzienlijk gedaald.

In het geval van mais daalde de prijs dusdanig dat de Europese Commissie een importheffing instelde. De totale overslag in de Rotterdamse haven groeide met slechts 0,6 procent tot 221 miljoen ton. De overslag van kolen pluste 9,5 procent terwijl de overslag van aardolie 3,3 procent toe nam. De overslag van benzine, diesel, kerosine en stookolie nam af terwijl de overslag van ijzererts en schroot stabiel bleef.

Eén reactie

  • Martin Oldenhof

    De agrarische sector is zo slecht nog niet voor de economie. Het is alleen jammer dat veel mensen dat niet inzien.

Of registreer je om te kunnen reageren.