Home

Nieuws 2 reacties

Meer aandacht voor risico's overstromingen nodig

Rijswijk - Gemeenten, waterschappen en veiligheidsregio's moeten meer aandacht besteden aan de gevolgen van een eventuele overstroming.

Ondanks de bescherming van dijken zijn we, mocht het echt fout gaan, onvoldoende voorbereid op de beperking van de schade en het aantal slachtoffers.

Vragen als: 'hoe lang blijft het water in het gebied' en 'kunnen slachtoffers snel weg' zijn onderbelicht. Dat stelt de Adviescommissie Water dinsdag in aanbevelingen aan minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu). Zij ontvouwt op Prinsjesdag het Deltaprogramma: het deltaplan voor deze eeuw.

Laatste reacties

  • ed12345

    Oei als dat maar weer niet boertjes gaat kosten!!!!!!!!

  • pinkeltje

    Daar kan weer een mooi rapport over worden gemaakt. Als de dijk doorbreekt in een dichtbevolkt gebied is het gewoon foute boel. Ik meen dat ze zoiets een ramp noemen. En dan is het wel handig als je een rampenplan hebt maar echt voorbereid ben je op zoiets eigenlijk nooit. Als dat zo was dan zouden we zoiets ook geen ramp noemen.Het is maar hoe ver je wilt gaan om iedere calamiteit voor te kunnen zijn. Een huis op palen en permanent een rubberboot op zolder is wellicht het veiligste scenario. Laten we hopen dat het nooit gebeurd maar als het zou gebeuren dan krijgt de overheid vast de schuld. Want 'Ze' kunnen tegenwoordig toch alles? Maar 'Ze', dat zijn we gewoon zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.