Home

Nieuws 1183 x bekeken 3 reacties

'Fosfaatoverschot deels door fraude'

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) vindt het aannemelijk dat een deel van de 8 miljoen kilo fosfaat die in 2011 werd berekend als overschot is veroorzaakt door fraude.

Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. "Het is niet uit te sluiten of zelfs aannemelijk dat een deel van het overschot door fraude wordt veroorzaakt", schrijft Dijksma. Ze voegt eraan toe dat het niet met modelberekeningen te achterhalen is. Het fosfaatoverschot kan ook verklaard worden door administratieve fouten of het feit dat verschillen tussen modelberekeningen en de geregistreerde gegevens onvermijdelijk zijn.

Dijksma gaat ervan uit dat het nieuwe mestbeleid, met mestverwerkingsplicht, het voerspoor en de kunstmestvervangers zal leiden tot evenwicht op de mestmarkt en daarmee met het verdwijnen van het fosfaatoverschot.

Laatste reacties

 • chila

  Met andere woorden : we weten er niks van en doen maar wat om de veehouderij weg te pesten.

 • zon

  Bij voorbaat de gehele veehouderij al als crimineel zien.
  Stigmatiserend.

 • Fermer

  Berekend fosfaatoverschot door fraude??? Modelberekeningen??? Administrative Fouten?? Verschil tussen 'Geregistreerde gegevens' en de 'Gehanteerde Modelberekeningen'??? Allemaal op vakantie, afkicken, uitslapen en opnieuw beginnen!

Of registreer je om te kunnen reageren.