Premium
Landbouwminister Piet Adema is optimistisch over Europese toestemming om renure te gebruiken, dat zei hij na afloop van een bijeenkomst in Brussel. - Foto: ANP AlgemeenInterview

Minister Adema: ‘Het mestbeleid moet echt anders’

Reacties

 1. Even anders, wat maak je je eigen druk, trek je berenvel aan en ga lkkr in die zelf gecreëerde natuur van je zitten, dat is pas goed voor het milieu.
  Nu ben jij hele tijd op ons af aan het geven, maar hele dag met je woke vriendjes coke liggen te snuiven, dat ontwricht de samenleving en verpest het milieu pas echt!!!

 2. Het wordt tijd voor honger, dat is het enige wat helpt. Heel de wereld mag vervuild worden voor de luxe van de mens. Maar een natuurlijk product gebruiken om de eerste levensbehoeften te produceren dat mag vd woke gemeentschap niet meer….

 3. Het is weer even anders. Ik hoop voor de zelf op de borst roffelende lieden, dat ze nooit in de gaten krijgen hoe de hazen echt lopen(dat gaat hun ego niet aan kunnen). Het is dat de jongste en meest gemanipuleerde religie, de wetenschap, een bron is van polariteit. De wetenschap is altijd in transitie. De besluitvorming is star.

 4. Een minister die voor de landbouw is zou zorgen dat de landbouw op eerlijke watermonsters in brussel wordt afgerekend. De niet functionerende ambtenaren bij lnv laten verdwijnen en vooral eerlijk communiceren waar wat door wie veroorzaakt wordt en niet zijn boeren zo laten stikken…

 5. @even anders, zolang chemische bedrijven lozingsvergunning van zwaar verontreinigd afvalstoffen krijgen, neem ik als veehouder de KRW niet serieus!!!

  1. Ik neem Adema en Even anders ook niet serieus maar als zij stoppen met hun mond open doen dan halveert de strontproductie in Nederland.

  1. Ik begrijp echt niet wat u daarmee bedoelt u kunt afzien van de GLB toeslag (wat ik ook gedaan heb) dan moet je niks meer maar mag je alles binnen de regels van de wet

 6. Is wel lekker om Adema als zondebok voor het verval van derogatie aan te merken de veehouders zouden zich ook de afgelopen jaren eens aan de regels hebben kunnen houden. Maar wier haben das night gewust. Voorbeelden het opgeven van 22000 ha die niet werkelijk in gebruik is manipulatie van mestmonsters enzovoort. De sector heeft het verval van derogatie volledig aan zichzelf te wijten en dat weten ze maar eerlijkheid op dit punt is ver te zoeken.

 7. Adema, jij en je vrienden hebben expres gestuurd op verlies van derogatie! Gegevens van 15 jaar oud, geen brononderzoek naar de oorzaken van de nutriënten!!! Meetpunten in de stad en in supervervuilde ganzengebieden! Ik heb net van mijn waterschap gehoord dat ze niets te maken hebben met JOUW besluit en daar geen verantwoording voor willen nemen. Ik denk dat we massaal moeten procederen. De laatste schop heb je ons nog uitgedeeld voor je vertrekt naar het volgende lucratieve baantje. De waarheid zal nog wel boven komen en WIE neemt VERANTWOORDING voor leugens en bedrog?

  1. Van wat voor afbraak:
   Misschien is hij wel bezig om een leefbare wereld op te bouwen voor iedereen en niet alleen voor die paar boeren (7%) Misschien zou je ook eens verder verder kunnen kijken en met de rest van Nederland aan de opbouw werken, maar dat is teveel gevraagd we willen het geld voor niets in de schoot geworpen krijgen.

Beheer
WP Admin