Home

Nieuws

AgruniekRijnvallei neemt belang in Subli over van ForFarmers

Wageningen – AgruniekRijnvallei neemt per 15 juli het belang van ForFarmers in paardenvoerproducent Subli uit Lochem over. ForFarmers had een belang van 50 procent in de onderneming en door de transactie krijgt de Wageningse concurrent Subli geheel in handen. Beide partijen zeggen de overtuiging te hebben dat de nieuwe structuur leidt tot maximale schaal- en efficiëntievoordelen voor Subli.

AgruniekRijnvallei wijzigt het assortiment en de advisering van Subli voorlopig niet. AgruniekRijnvallei heeft door de aankoop twee merken paardenvoer volledig in handen: Subli en Masters. "Door een groter volume paardenvoeders kunnen we inkoop, productie, logistiek en kennis verder optimaliseren", aldus Johan Schuttert, commercieel directeur bij de voercoöperatie.
"ForFarmers is eigenaar van het internationale paardenvoermerk Pavo en wil zich in de paardenmarkt hierop concentreren", aldus Jan Potijk, directeur van ForFarmers Nederland. Voor een deel van de paardenvoerklanten van ForFarmers Hendrix die nu Subli-producten afnemen gaat ForFarmers vanaf 15 juli paardenvoeder onder eigen merk produceren en leveren.
In mei 2013 breidde ForFarmers juist haar belang in Subli uit van 25 naar 50 procent. AgruniekRijnvallei deed hetzelfde. Agrifirm verkocht toen een belang van 50 procent aan het duo.

Of registreer je om te kunnen reageren.