Home

Nieuws 545 x bekeken 1 reactie

Time magazine promoot steak en boter

New York - Het toonaangevende Amerikaanse magazine Time wil eerherstel voor dierlijk vet.

Op de cover van Time staat deze week geen politiek zwaargewicht maar een flinke klont boter. Het toonaangevende magazine wil eerherstel voor dierlijk vet dat al veertig jaar de veroorzaker zou zijn van hart- en vaatziekten. In 1980 vaardigde het Amerikaanse landbouwministerie voor het eerst dieetrichtlijnen uit en werden vetten in de ban gedaan. In de plaats kwamen brood, granen en pasta. Maar volgens Time zijn de Amerikanen zieker en dikker dan ooit.

Gesteund door een dozijn gereputeerde dokters schaart Time zich achter de laatste studie van de universiteit van Cambrigde die enkel nog transvetten als boosdoener ziet. Een steak of wat boter kan wel een positief effect op het lichaam hebben.

Eén reactie

  • Jan van het Zand

    Het eten is niet het probleem voor de mens. Maar de hoeveelheid die de mens eet in combinatie met de hoeveelheid beweging van de mens. Daarnaast is de onwetendheid over de gewenste variatie in het eten een groot probleem. Eenzijdige voeding zonder afwisseling is erg fout. Het afweerstelsel van de mens zal hierdoor sterk verminderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.