Home

Nieuws 7 reacties

Overleg over gescheiden inzamelen melkpakken

Den Haag - Staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) wil met gemeenten en bedrijven afspreken hoe melkpakken en andere kartonnen verpakkingen van bijvoorbeeld vruchtensap en frisdrank vanaf volgend jaar gescheiden kunnen worden ingezameld. Dat heeft Mansveld woensdag gezegd tijdens een congres van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken.

Volgens haar ministerie gooien Nederlanders samen elk jaar 70.000 ton aan kartonnen verpakkingen weg. Die zogeheten drankenkartons, die zijn gemaakt uit een combinatie van karton en kunststof, worden nu vaak verbrand. Maar als ze apart worden ingezameld, kunnen ze prima worden gerecycled.

Het Afvalfonds Verpakkingen wil gemeenten betalen die deze verpakkingen gescheiden inzamelen. Over de precieze vergoeding en het aantal in te zamelen verpakkingen wordt nog overlegd.

Laatste reacties

 • johannetje

  Weer een partij vrachtwagens extra bij de weg om melkpakken (!) huis aan huis op te halen...tja...

 • Bloemestein

  Pracht idee, maar hoe ging het ook weer met (water)flesjes? Die liggen nu overal in de sloten en bermen.

 • veldzicht

  en dan maken ze er paaltjes of stoepranden van,sjonge sjonge wat een milieu winst

 • ...............

  weer een container erbij op de rij.

 • M.harmsen

  Bij ons worden deze al jaren opgehaald....

 • agratax2

  Je als verantwoordelijke van het milieu beleid druk maken over melkkarons en RR gewassen teelt maar overlaten aan belanghebbenden en dat nu er steeds meer bekend wordt over de gevaren voor mens, dier en milieu. Bij dit gevaar valt het tetrapak probleem in het niets.

 • Jan van het Zand

  Bioplastic op basis van zetmeel gebruiken. Kan je het onderploegen en bemest het de planten ook nog. En je ziet er na een jaar geen barst meer van.
  Elk mens erbij in Nederland vervuilt Nederland een beetje meer. Dat men dat in Den Haag en Brussel niet snappen. Dat is nu een volkomen raadsel.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.