Home

Nieuws

Noodweer schaadt gewassen in Noordrijn-Westfalen

Münster - Het zware noodweer dat van maandag op dinsdag over Noordrijn-Westfalen trok heeft in de landbouw zware schade veroorzaakt.

Dat constateert assuradeur Vereinigte Hagel. Uit praktisch de hele deelstaat kwamen dinsdag schademeldingen binnen. In bijvoorbeeld het Sauerland heeft vooral de mais het zwaar te verduren gehad en moet het gewas als verloren worden beschouwd. Maar niet alleen de mais in deze regio, maar alle teelten in Noordrijn-Westfalen hebben sterk te lijden gehad. Over de hoogte van de totale schadeclaims heeft Vereinigte Hagel nog geen overzicht. Normaliter kan de balans na dit soort calamiteiten na een week worden opgesteld.

Het noodweer was het zwaarste sinds jaren, zo meldt Meteogroup Unwetterzentrale in Bochum. Extreem hoge windsnelheden van 100 kilometer per uur en neerslaghoeveelheden van tot wel 40 liter per uur, ook in de vorm van hagel, zorgden tevens buiten de landbouw voor grote problemen. Het treinverkeer lag dinsdag op een aantal trajecten stil. Zes mensen kwamen in Noordrijn-Westfalen als gevolg van het weer om het leven. Behalve Noordrijn-Westfalen werd ook Nedersaksen getroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.