Home

Nieuws 623 x bekeken

Meer samenwerking vakgebieden Wageningen Universiteit

Wageningen - De leerstoelgroepen van Wageningen Universiteit op het gebied van levensmiddelen starten een gezamenlijk onderzoeksprogramma.

Doel is de complexiteit in voedselproductie en opname van voedingsstoffen in het lichaam vanuit verschillende vakgebieden te kunnen benaderen. Het zogeheten Food System Dynamics-onderzoeksprogramma schept vijf posities voor jonge onderzoekers.
De projecten in het programma draaien om twee thema's. In het thema Food Production Dynamics gaat het erom de efficiëntie in de voedselketen van landbouw tot industriële verwerking verder verhogen. Daarin worden nu volgens de universiteit nog veel reststromen en afval gecreëerd die beter benut kunnen worden. Het andere thema legt een verbinding tussen voedsel- en voedingswetenschappen.
Het onderzoeksprogramma moet leiden tot de ontwikkeling van nieuwe, veilige en duurzame producten en productieprocessen.

Of registreer je om te kunnen reageren.