Home

Nieuws 513 x bekeken

Landbouwraad wil voedselverspilling tegengaan

Brussel – De Landbouwraad in Brussel heeft ingestemd met een voorstel van Nederland en Zweden om maatregelen te nemen tegen voedselverspilling. "Verdere verduurzaming van de voedselketen is een van de belangrijkste uitdagingen voor de komende tijd. De klimaatuitdagingen zijn al heel groot en die moeten we niet groter maken door voedsel te verspillen", vindt de Griekse voorzitter Athanasios Tsaftaris.

Eurocommissaris Tonio Borg (voedselveiligheid) wijst erop dat wanneer er niet wordt ingegrepen de voedselverspilling in de periode naar 2020 zal toenemen van 90 naar 120 miljoen ton per jaar.
Nederland en Zweden pleiten ervoor om meer producten uit te zonderen voor de verplichte 'ten minste houdbaar tot'-datum, om hier een 'beste kwaliteit tot' van te maken. Volgens Eurocommissaris Tonio Borg is er op dit terrein nog veel winst te behalen door consumenten beter te informeren over het verschil in deze data. De Europese Commissie komt nog deze maand met een voorstel voor het tegengaan van voedselverspilling.

Of registreer je om te kunnen reageren.