Home

Nieuws 749 x bekeken

India dreigt met WTO-actie tegen EU

Genève – India stapt naar de Wereldhandelsorganisatie WTO wanneer de EU een importverbod voor mango's en vier types groente handhaaft.

De EU stelde het verbod 1 mei in. De EU stelde een importverbod als noodmaatregel in na inspecties waaruit zou blijken dat het fytosanitaire certificeringssysteem van India ernstig tekort schiet. De grensautoriteiten van de EU vonden bij 207 zendingen van fruit en groenten uit India verboden insecten. De Indiase minister van commercie en industrie Anand Sharma wees in een persconferentie op de sterke economische band tussen India en de EU, die nu op het spel staan. Hij zei al een brief over het onderwerp te hebben gestuurd naar EU-handelscommissaris Karel De Gucht.

Of registreer je om te kunnen reageren.