Home

Nieuws

Reesink onaangenaam verrast met sluiting beurs

Apeldoorn – Reesink is "onaangenaam verrast" met het voornemen van Euronext om Alternext Amsterdam te sluiten.

De technische handelsonderneming, onder meer eigenaar van Claas-importeur Kamps de Wild, wil "in het belang van de onderneming en de ordentelijke handel in het aandeel" uitstel. Alternext Amsterdam is een betrekkelijk kleine beurs met minder zware eisen dan bijvoorbeeld Euronext Amsterdam.
Euronext wil aan het einde van het jaar of anders zo snel mogelijk daarna de beurs opdoeken. De stap is gevolg van een strategische herziening. Alternext Amsterdam is in 2006 opgericht maar werd nooit populair. Euronext Amsterdam trok de afgelopen acht jaar vijftig bedrijven maar Alternext Amsterdam slechts vier.  Reesink behoort met een omzet van 239,8 miljoen euro in 2013 tot de kleinere bedrijven met een beursnotering.
Het bedrijf uit Apeldoorn, dat de helft van haar omzet in het groene segment haalt, is naar eigen zeggen niet betrokken geweest bij het besluit van het beurshuis. CEO Gerrit van der Scheer denkt dat een beursnotering met het oog op groei in de toekomst wenselijk is.  Ondanks de beursnotering zijn vrijwel alle uitbreidingen met eigen middelen gefinancierd. In 2013 haalde het bedrijf door een aandelenemissie echter 3 miljoen euro op om overnames mee te financieren.  Het bedrijf breidde onder meer uit door de overname van CT Agro, dat landbouwmachines in Kazachstan verkoopt.
Reesink heeft al sinds 1955 een notering aan de beurs. Het bedrijf verhuisde van de Euronext Amsterdam omdat de waardemutaties van voorraden volgens de boekhoudkundige regels die hier verplicht zijn volgens de resultatenrekening moeten lopen. Dit vertekent volgens Reesink hoe het werkelijk met de onderneming. Er zijn nog Alternext-beurzen in Brussel en Parijs. Van der Scheer zegt alle opties te onderzoeken maar dat het vrijwel onmogelijk is om voor het einde van 2014 om te schakelen naar een andere beurs. Hij is ook bang dat kleinere beleggers bij een "verhuizing" naar Brussel of Parijs geneigd zijn af te haken.

Of registreer je om te kunnen reageren.