Home

Nieuws 7 reacties

Nederland drijft Duitse pachtprijzen op

Münster - Nederlandse veehouders zorgen in de aangrenzende Duitse regio's voor oplopende pachtprijzen. Dat schrijft het Landwirtschaftliche Wochenblatt Westfalen-Lippe.

De Nederlanders doen volgens dit landbouwblad lucratieve aanbiedingen, om zo onder eis uit te komen dat 80 procent van het areaal als grasland moet worden benut als ze tot 230 kilo stikstof per hectare willen uitrijden. Voor grond buiten Nederland geldt de 80-procentsregel niet, waardoor meer mais kan worden geteeld.

De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) bevestigt dat er een enorme vraag is van veehouders naar grond als gevolg van de mestwetgeving en de vergroeningseisen. Ook LTO en de Bond van Landpachters (BLHB) beamen de grondhonger onder veehouders om te kunnen voldoen aan de nieuwe regels die de overheid stelt.

Laatste reacties

 • wmeulemanjr1

  Hoera 1 Europa, toch diverse regels.

 • pinkeltje

  Heeft niks met 1 Europa te maken. Zijn gewoon de wetten van vraag en aanbod. Snap trouwens ook niet waar het heilige geloof vandaan komt dat we in Europa op alle gebieden een en dezelfde regelgeving hebben. Voor heel veel situaties is het zo geregeld dat de lidstaten de vrijheid hebben om zelf regels te bepalen of te bepalen hoe ze een en ander uit willen voeren om gestelde doelen te bereiken. De mensen die mekkeren als iets niet in alle lidstaten van de Europese Unie identiek geregeld is zijn in de meerderheid van de gevallen toch ook de mensen die vinden dat de lidstaten ook eigen zeggenschap over wetten en regels moeten houden?

 • info36

  Wetten van vraag en aanbod? Laat me niet lachen. Eerder wetten van de armoede.

 • koestal

  met mais meer melk ,zeg maar dag Dijksma

 • koestal

  Nederlandse automobilisten tanken ook over de grens,de boeren nu ook ! Deutschland uber alles

 • minasblunders1

  Info 36, dat is te hoog gegrepen voor dit land. Ze moeten eerst door schade en schande wijs worden.

 • pietbongers

  als je de transport kosten er af gaat tellen ,kunnen we hier ook een hele geode pacht prijs vragen zit nu beetje tussen 1600 en 2000 euro voor aardappelen en mais uit ruil misschien volgend jaar vlot boven de 2000 en dan de vergronings toeslag dan lijkt het er weer op .

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.