Home

Nieuws 4 reacties

Lentjes moet jaar zitten van rechtbank

Arnhem - De rechtbank heeft vandaag de 20-jarige Niels Lentjes veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden, conform de eis van het Openbaar Ministerie. Ook moet de ondernemer een schadevergoeding betalen aan de gedupeerden. De rechtbank vindt bewezen dat de mest- en fouragehandelaar stelselmatig goederen kocht maar ze vervolgens niet betaalde.

Volgens de rechtbank werden in elk geval twaalf ondernemers in de landbouwsector naar aanleiding van een advertentie op Marktplaats benaderd door ene 'Peter Jansen' die voor grote bedragen diverse goederen kocht. De goederen, waaronder kuilgras en hooi, werden opgehaald maar niet betaald. Het bedrijf van 'Jansen' bleek op naam te staan van een Poolse man die uit Nederland was vertrokken, het factuuradres bleek een kamer van 2 bij 2 meter te zijn. 'Jansen' bleek slechts een naam te zijn.

De rechtbank acht het bewezen dat de 20-jarige man uit Haalderen zich voordeed als de 'Jansen'. De verklaring van Lentjes dat hij zelf ook slachtoffer was van 'Jansen' en opgelicht was, vindt de rechtbank niet geloofwaardig.

De rechtbank stelt dat het handelen van de jonge man alleen maar gericht was op persoonlijk gewin. "Lentjes heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen van de ondernemers en heeft ze hierdoor voor forse bedragen gedupeerd. De man ging bijna beroepsmatig te werk", aldus de verklaring van de rechtbank.

De advocaat van Lentjes verzocht om rekening te houden met de media-aandacht die de zaak gekregen had. Naast diverse berichtgevingen in Boerderij schonk destijds ook misdaadverslaggever John van den Heuvel van het RTL 4 programma Rechtgezet aandacht aan deze zaak. Lentjes zou door deze aandacht al veel nadeel ondervonden hebben. De rechtbank meent dat het niet opmerkelijk is dat er mediabelangstelling is voor een dergelijke zaak.

Volgens de advocaat van Lentjes, Lars Langenberg van Raetsluy Advocaten in Breda, gaat hij in hoger beroep tegen de uitspraak.

Laatste reacties

 • krulsaart

  Probeer anders Peter Janssen te bellen. Misschien is die wel bereikbaar;)

 • minasblunders1

  'Lentjes heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen van de ondernemers en heeft ze hierdoor voor forse bedragen gedupeerd'...............

  Geldt datzelfde niet voor de 'hoogopgeleiden' van het ministerie van onkunde? Vreemd dat zij wel vrijuit gaan. De schade die zij hebben aangericht bij ondernemers is een veelvoud van wat Lentjes heeft aangericht. Witte boordencriminaliteit wordt kennelijk door rechters door de vingers gezien.

 • ...............

  ...en wat denk je van de witte boorden bij de banken.

 • a.t.herwijnen

  Rekening houden met de MEDIA-AANDACHT!!!! Lentjes zou hier veel nadeel van ondervonden hebben. Anders had hij nog meer mensen kunnen oplichten. Vindt de straf nog maar licht. 9 maanden in de cel waarvan de laatste weekeinden ook al niet meer. Vraag me af of hij het dan afgeleerd is. Betwijfel het ten zeerste.

Of registreer je om te kunnen reageren.