Home

Nieuws

Frans akkoord verbod transgene mais

Parijs – De Assemblée nationale, de Franse Tweede Kamer, heeft het wetsvoorstel voor een verbod op het telen van transgene mais aangenomen. Dat besluit is vooral nodig om te voorkomen dat dit seizoen alsnog de omstreden mais MON810 ingezaaid kan worden.

De regering in Parijs heeft het wetsvoorstel enkele weken geleden met spoed ingediend nadat de Conseil d'Etat, de Franse Raad van State, een eerder verbod voor de zoveelste keer naar de prullenbak had verwezen.

Parijs beroept zich al jaren op de vrijwaringsclausule die het mogelijk maakt in de EU wel toegestane transgene maissoorten buiten de deur te houden, maar de staatsraad vindt steeds dat daar niet voldoende zware argumenten voor worden aangevoerd. De huidige regering heeft daarom, ondanks verzet vanuit de bond van maistelers, opnieuw de parlementaire procedure in gang gezet, zodat in ieder geval dit seizoen de transgene mais MON810 niet in Frankrijk toegepast mag worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.