Home

Nieuws 3 reacties

VVD wil uitleg gevolgen terughalen vlees

Den Haag - De VVD-fractie in de Tweede Kamer wil van staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken) uitleg over de veronderstelde gevolgen van de terughaalactie van 28 miljoen kilo vlees van vleesbedrijf Van Hattem.

Kamerlid Helma Lodders uit zorgen over het bericht in Boerderij dat de terughaalactie ook andere vleesbedrijven treft, waardoor een veelvoud van de 28 miljoen kilo vlees moet worden terug gehaald. Lodders vraagt zich af of bij de recall wel voldoende rekening is gehouden met de gevolgen voor middelgrote en kleinere vleesbedrijven. Ze vraagt de staatssecretaris maatregelen te nemen, als dat nodig is. Lodders wil ook weten hoe de registratie van afgekeurde pony's is geregeld

Laatste reacties

 • joannes

  Beetje laat! Als het kalf verdronken is dempt men de put. Met inzicht en visie had men kunnen voorkomen dat die vele kleinere en middelgrote bedrijven nu een onherstelbaar trauma hebben opgelopen. Een trauma wat voor de economie broodnodige vertrouwen, activiteit en werkgelegen gaat kosten. Erg jammer dat de Politiek haar ¨regelende taken¨ voor haar stimulerende taken ziet in deze tijd! En.... dat ze steeds meer denkt dat alleen met rigide autoriteit een land bestuurd moet worden in gewone dagelijkse activiteiten.

 • anton1937

  Als het kalf verdronken,dempt men de put,zegt een oud spreekwoord. Mevrouw Lodders van de VVD handelt voor de zoveelste keer ook zo. Als zij iets zou moeten zeggen,dan zegt mevrouw Lodders niets.Aan een dergelijke flauwekul hebben boeren niets mevrouw Lodders ook van Hattem heeft niets aan een spelletje voor.de bune. Het is weer het zelfde als bij de vier dagen verplaatsing van geïnsemineerde zeugen,wel roepen doet mevrouw Lodders maar geen motie indienen,want dat mag zijnet van Zijlstra de fractievoorzitter van de VVD want dan wordt de PvdA boos en dan moet Rutte in het voorjaar aan het asperges steken,zielig.

 • Elevage

  als mevrouw Lodders nou eens de reacties op Boerderij zou volgen en dan ook meteen handelen kwam ze beter over.
  En wat mij betreft mogen ze allemaal asperges gaan steken!

Of registreer je om te kunnen reageren.