Home

Nieuws

Prestigieuze prijs voor Mexicaans veredelingscentrum

Washington – Het Mexicaanse veredelingscentrum voor mais en tarwe Cimmyt heeft de Norman Borlaug-medaille gekregen. The World Food Prize Foundation kende de prijs toe in een speciale themaweek rond tarwe, die is georganiseerd ter ere van het feit dat de beroemde landbouwkundige Norman Borlaug 100 jaar geleden is geboren. Cimmyt krijgt de medaille voor zijn bijdrage aan verhoging van de graanoogst in Latijns-Amerika.

Borlaug ontwikkelde in de jaren 40 en 50 samen met Mexicaanse boeren en wetenschappers tarwevarianten die meer opbrengen per hectare en minder ziektegevoelig zijn. Hij legde de basis. Het werk leverde hem in 1970 de Nobelprijs voor vrede op. In Washington is tijdens de themaweek een standbeeld van Borlaug onthuld.

Of registreer je om te kunnen reageren.