Home

Nieuws 862 x bekeken 1 reactie

LTO heeft meldpunt voor onnodige regels en lasten

Boeren en tuinders hebben tot medio april gelegenheid om onnodige en knellende regels en administratieve lasten aan te melden. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) en LTO Nederland hebben dit met elkaar afgesproken.

Bij het meldpunt van LTO zijn na een eerdere oproep begin deze maand enkele tientallen reacties binnengekomen. De klachten komen uiteindelijk terecht bij het ministerie van EZ, die ze in overleg met LTO wil omzetten in een concreet actieprogramma.

Ondernemers hebben een hekel aan regels, waarvan het nut onduidelijk is en die wel leiden tot extra (administratieve) lasten. LTO heeft meerdere voorbeelden ervan in het verleden bij ministeries aan de orde gesteld. Ook het kabinet wil minder regeldruk, volgens LTO.

Bij aanmelding wordt niet alleen gevraagd welke regels als onnodig en belastend worden ervaren. Ook wordt gevraagd hoe een en ander het best kan worden opgelost of daar een suggestie voor te geven.

Problemen kunnen gaan over de invulling en uitvoering van beleid, niet over het beleid zelf. Dus wel over bijvoorbeeld dubbele controles op bedrijven maar niet over de basiswetgeving die ondernemers verplicht tot een hygiënecode.

Knelpunten die worden opgelost, kunnen leiden tot besparingen. Zeker zo belangrijk is dat ergernis en irritaties worden weggenomen. Aanmelding kan er ook toe leiden dat regels duidelijker en simpeler worden  voor de direct betrokkenen.

Op de site kunnen knelpunten tot en met 15 april a.s. worden aangemeld.

Eén reactie

  • minasblunders1

    Zinloos. Het gaat in Nederland alleen maar over de regels. Nooit over de inhoud.

Of registreer je om te kunnen reageren.