Home

Nieuws 1 reactie

Kortere winterperiode ganzen Noord-Holland

Haarlem – De sterke groei van het aantal ganzen in de laatste jaren heeft gezorgd voor een flinke toename van de schade aan landbouwgewassen in Noord-Holland.

In 2013 moest 4,5 miljoen euro uitgekeerd aan Noord-Hollandse boeren, als tegemoetkoming in de schade aan landbouwgewassen.
De provincie wil nu extra maatregelen gaan treffen om de schade aan de landbouwgewassen - waarvan 89 procent veroorzaakt door ganzen - te verminderen. Belangrijkste wijziging die Gedeputeerde Staten voorstellen is dat de winterperiode met twee maanden wordt ingekort. De provincie wil de winterperiode laten ingaan op 1 november in plaats van 1 oktober en de zomerperiode op 1 maart in plaats van 1 april. Daardoor wordt het mogelijk om twee maanden langer aan populatiebeheer te doen.
De provincie heeft een aantal beleidswijzigingen ter advies voorgelegd aan het Faunafonds, de Faunabeheereenheid, de Vogelbescherming en de Dierenbescherming. Gedeputeerde Staten besluiten medio april definitief over het nieuwe uitvoeringsbeleid.

Eén reactie

  • PoelFan

    Nu nog duidelijkheid in Fryslân.

Of registreer je om te kunnen reageren.