Home

Nieuws 782 x bekeken 1 reactie

Geen strafonderzoek naar lek bouwstop in Brabant

Den Bosch - Er komt definitief geen strafrechtelijk onderzoek naar het lekken van geheime informatie over een naderende bouwstop voor veehouderijen in Brabant door de Brabantse CDA-fractievoorzitter Conny Kerkhof.

Het Openbaar Ministerie heeft dat laten weten aan commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Provinciale Staten kondigden op vrijdagavond 20 september per direct een bouwstop af voor de veehouderij. Kort voor het besluit ontvingen diverse gemeenten nog onverwacht veel vergunningaanvragen van veeboeren die de bouwstop en de aangekondigde strengere regels wilden omzeilen en daarom ontstond het vermoeden dat er was gelekt.

De commissaris deed aangifte. De CDA-fractievoorzitter werd verdacht omdat ze erkende dat ze aan enkele fractiegenoten had verteld over de naderende bouwstop. Maar het staat niet vast dat alleen háár loslippigheid heeft geleid tot het bekend worden van het plan, aldus de hoofdofficier van justitie.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    staat het wel vast als een boer zich niet helemaal aan de regels voldoet dat hiermee het milieu ernstig wordt aangetast?

Of registreer je om te kunnen reageren.