Home

Nieuws

Fendt blijft favoriet bij Duitse loonwerkers

Viersen - Fendt-trekkers worden door Duitse loonwerkers nog steeds het meest gebruikt.

Dat blijkt uit een enquête die AgriDirect in januari en december hield onder 2.650 loonwerkers. Volgens deze nieuwe LohnunternehmerScanner 2013/14 heeft Fendt een marktaandeel van ruim 40 procent. Ten opzichte van het onderzoek van vorig jaar heeft Fendt bovendien licht aan terrein gewonnen. De tweede plaats is voor John Deere, die een marktaandeel van 18,1 procent heeft. Dit Amerikaanse merk gaf licht terrein prijs. In de top 5 staan verder Case-ICH, Deutz en New Holland.  Claas en Mercedes-Benz volgen op de plaatsen 6 en 7.

Afgaande op de investeringsplannen lijken de topposities van Fendt en John Deere onbedreigd. Tegen de 20 procent van de loonwerkers is van plan een nieuwe trekker of occasion aan te schaffen en 44,4 procent koopt in dat geval een Fendt en krap 29 procent een John Deere. Van de loonwerkers met een trekkerpark van meer dan 20 stuks will bijna 43 procent investeren in uitbreiding en/of vervanging.

Of registreer je om te kunnen reageren.