Home

Nieuws

Eerste kievitsei gevonden in Delwijnen

Delwijnen - Het eerste kievitsei van 2014 is woensdag gevonden in het Gelderse Delwijnen, een dorp in het uiterste westen van provincie, vallend onder de gemeente Zaltbommel.

Landschapsbeheer Nederland heeft de vondst gecontroleerd en vastgesteld dat het om een pas gelegd ei gaat. De kieviten zijn er dankzij het zachte voorjaar vroeg bij volgens Landschapsbeheer. Alleen in 2008 was de afgelopen jaren eerder een ei gevonden en namelijk op 3 maart.
Zoeken van kievitseieren is een traditie in Nederland. Alleen in de provincie Friesland mogen in de maand maart eieren geraapt worden, maximaal 5.693 stuks. In de rest van het land is dat verboden. In Nederland broeden jaarlijks ongeveer 200.000 kievitsparen. Dat is een kwart van de totale Europese populatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.