Home

Nieuws 1 reactie

Bananenbedrijf Chiquita gaat fuseren

Charlotte - De Amerikaanse fruitproducent Chiquita Brands International, bekend van het bananenmerk, gaat fuseren met de Ierse branchegenoot Fyffes om 's werelds grootste bananenbedrijf te vormen.

Dat maakten de twee ondernemingen maandag bekend. De fusie wordt geheel in aandelen afgehandeld, waarna de aandeelhouders van Chiquita 50,7 procent van het nieuwe bedrijf zullen bezitten en de aandeelhouders van Fyffes de rest. Het gecombineerde concern, met de naam ChiquitaFyffes, heeft een jaarlijkse omzet van 4,6 miljard dollar (3,3 miljard euro) en zal een notering krijgen aan de beurs in New York. Het bedrijf krijgt hoofdkantoren in Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina en in Dublin.

Het samengaan van de twee ondernemingen moet voor het einde van dit jaar worden afgerond. Volgens de bedrijven zal de fusie leiden tot 40 miljoen dollar aan jaarlijkse kostenbesparingen.

Eén reactie

  • Zuperboer

    Komt er nu ook een IBF (Irish Banana Fund) op last van Neelie? Gaat Arla nu ook bananen uit dit IBF verwerken in de bananentoetjes. Heerlijk die Eu, maar als je ze nodig hebt blijft het stil. 't Wachten is nog op de eerste Krim-bananen, gevolg van de Europese Bananasplitshow in Kiev. En Putin hij ploegde voort....!

Of registreer je om te kunnen reageren.