Home

Nieuws 5 reacties

Zalm: ABN Amro geen charitatieve instelling

Alphen aan den Rijn – De klanten van de Deutsche Bank die terug willen naar ABN Amro worden gezien en beoordeeld als nieuwe klant. Dat zegt Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur van de bank tijdens een bijeenkomst voor agrariërs in Alphen aan den Rijn.

ABN Amro heeft bij de nationalisering van de bank een deel van de portefeuille moeten verkopen aan de Deutsche Bank. Nu wil deze bank af van deze klanten. "Een deel van deze klanten is terug gekomen bij de ABN Amro. Voor betaal- en spaarrekeningen nemen we alle klanten terug. Maar voor het overnemen van kredieten kijken we per bedrijf of we deze kredieten nu ook zouden verstrekken. We behandelen de bedrijven daarmee als nieuwe klant. We gaan het kredietverlies van de Deutsche Bank niet overnemen. We zijn geen charitatieve instelling en zeker niet voor de Deutsche Bank", zegt Zalm.

Hij zegt het wel buitengewoon pijnlijk te vinden voor de ondernemers die het treft. "We moeten echt kijken of de bedrijven kredietwaardig zijn. Terugnemen van klanten doen we, maar zeker niet met de ogen dicht", zegt Zalm.

Laatste reacties

 • info36

  Geen charitatieve instelling. Meneer mag wel een beetje minder hoog van de toren blazen. Een paar jaar geleden zijn ze gered door de samenleving.
  Het heeft de burgers veel geld gekost.En nu al weer een grote mond. Schande!

 • maxisprint

  het is een schandelijke arogante houding om zo als ruifvreter met goede ondernemers om te gaan

 • aarthamstra1

  Wat een onbenul ,Bij de DSB bank de boel in het honderd laten lopen.
  Hij wist achteraf NIET wat daar gebeurde. NU snapt hij weer niet dat hij daar ALS AMBTENAAR is aangesteld alle burgers,Ook en vooral voor die burgers die slachtoffer zijn geworden van de misstanden in het bank .Zich honderd procent in te zetten de schade zo beperkt mogelijk te houden.
  Nu als STAATSBANK zijn ze zeker verplicht deze zeer misplaatste stap bij het redden van de bank recht te zetten.Deze zakkenvuller wil maar een ding naar de beurs. DAAROM stem op een dorpspartij desnoods PVV. Maar niet op de elite VVD.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Wij zijn ook verkocht door de ABN AMRO aan de Deutsche Bank.Alle leningen die in het verleden zijn aangegaan zijn door de ABN AMRO ondertekend.Bij de Deutsche Bank hebben we aan alle verplichtingen voldaan en zijn geen extra leningen aangegaan.Rente en aflossingen zijn altijd betaald.Als we nu terug willen, omdat de Deutsche bank ons niet meer wil ,zijn we plotseling een nieuwe klant.Ik noem de uitspraken van Zalm HUICHELARIJ.

 • alco1

  Wat moet Zalm anders zeggen?
  Wiens brood men eet wiens taal men spreekt!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.