Home

Nieuws 659 x bekeken

Winst DLG groeit niet mee met omzet

Kopenhagen - Het Deense agrohandelsconcern DLG heeft vorig jaar qua omzet een forse groei neergezet, maar de winstontwikkeling bleef achter bij de verwachtingen. Netto na belastingen en winst op minderheidsbelangen haalde het concern een resultaat van 35 miljoen euro. Dat was 6 miljoen minder dan in 2012, zo blijkt uit de woensdag gepresenteerde cijfers.

De omzet nam met ruim 1,4 miljard euro toe naar ruim 7,9 miljard euro, waarmee het coöperatieve concern zich ontwikkelde tot de top-3 in de Europese agrohandel en –dienstverleningssector. De groei is te danken aan de overname van een meerderheidsbelang in het Duitse energiebedrijf Team AG. De teleurstellende winstontwikkeling is te wijten aan een verlies bij mechanisatiedochter Kongsgilde, dat echter na een herstructurering wel de weg omhoog weer heeft gevonden, zegt directietopman Kristian Hundebøll. In veruit de meeste andere segmenten van het concern was de resultaatontwikkeling bevredigend. Afgelopen zomer deelde DLG de activiteiten op in drie strategische hoofdgroepen: Agrohandel in Noord-Europa, Vitamines & Mineralen wereldwijd en Service & Energie in Noord-Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.