Home

Nieuws

Reesink schrijft weer zwarte cijfers

Apeldoorn – De omzet van Koninklijke Reesink is in 2013 uitgekomen op 236 miljoen euro, bijna 51 miljoen meer dan een jaar eerder. De onderneming boekt een winst van 4 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een verlies werd genoteerd van 4,3 miljoen euro. De eigenaar van enkele distributeurs van landbouwmachines schrijft de groei onder meer toe aan de overname van Hans van Driel en Pon, distributeurs van grondverzetsmachines en logistiek servicematerieel.

"Hoewel het economische klimaat nog steeds niet mee zit, ben ik bepaald niet ontevreden over 2013", zegt Reesink-topman Gerrit van der Scheer. Hij ziet economische lichtpuntjes, zoals een opwaartse trend van de agrarische sector, tweede helft 2013. Relatief hoge prijzen voor melk en akkerbouwproducten leiden tot meer investeringen door boeren. Reesink is onder meer eigenaar van Claas-importeur Kamps de Wild.

Of registreer je om te kunnen reageren.