Home

Nieuws 683 x bekeken 1 reactie

Opnieuw zware aardbeving in Groningen

Leermens – Het noorden van de provincie Groningen is in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een aardbeving.

Die had volgens het KNMI een kracht van 3.0 op de schaal van Richter en vond plaats om 03.13 uur. Het is daarmee de zwaarste beving van het afgelopen half jaar. Het epicentrum lag bij Leermens, in het noordoosten van Groningen. Op Twitter maken inwoners van verschillende Groningse plaatsen melding van de beving. Volgens RTV Noord zijn de zwaarste trillingen in de buurt van Loppersum geconstateerd. Er zijn meldingen binnengekomen uit een groot gebied: van Uithuizen tot Slochteren en van de Stad tot Delfzijl. Ook op sociale media zijn zijn veel melding binnengekomen. De laatste tijd zijn er veel aardbevingen gevoeld in Groningen en omgeving. Deze worden in verband gebracht met de winning van aardgas in het gebied en leidden tot felle protesten in de gaswinningsgebieden.
Bij de NAM waren donderdagochtend rond 10:00 uur dertig meldingen binnengekomen van mensen die schade hadden aan hun woning, meldt RTV Noord. De NAM wil niet zeggen waar de meldingen vandaan komen. Een woordvoerder wil alleen kwijt dat de meldingen niet alleen uit Leermens komen, het epicentrum van de beving. Vanwege de aardbeving is het kantoor van de NAM in Loppersum donderdagmiddag extra lang open.

De waterschappen Noorderzijlvest en Hunze & Aa's voerde donderdag extra inspecties uit. De aardbeving in Leermens had een dusdanige kracht dat de waterschappen het met het oog op de veiligheid van de inwoners het belangrijk vonden om extra inspecties uit te voeren.
De waterschappen hebben tijdens de inspecties geen bijzonderheden aangetroffen werd in de loop van de middag duidelijk. Bij geen van de onderzochte punten is schade opgemerkt.

Eén reactie

  • minasblunders1

    Gelukkig hebben we voor dit probleem een typisch Nederlandse oplossing gevonden: het installeren van een 'dialoogtafel', met als doel om het vertrouwen van de burgers in het aardbevingsgebied te herstellen. Er zijn 2 voorzitters aangesteld en een fulltime-secretaris. Kosten: 620.000 euro per jaar en dat gedurende 5 jaar. (Totaal ruim 3 miljoen euro). Of het vertrouwen van de burgers in de overheid wel of niet wordt hersteld is van minder belang (is niet erg waarschijnlijk), maar de zakken van de leden van het baantjescircuit zijn in ieder geval weer goed gevuld.

    Bron: de Stentor

Of registreer je om te kunnen reageren.