Home

Nieuws 2056 x bekeken 5 reacties

Minder leden Cumela

Nijkerk - Het ledental van Cumela is afgelopen jaar voor het eerst gedaald. Na jaren van stijging daalde het aantal nu met negentien naar 1.941.

Dat blijkt uit het jaarverslag. In 2008 telde Cumela nog 1.823 leden. Gelderland is met 293 stuks de provincie met meeste Cumelabedrijven.

Als oorzaak van de daling wijst de organisatie op bedrijfsbeëindigingen en ook tien faillissementen. De brancheorganisatie voor loonwerk en grondverzet is begonnen met coaching van jonge ondernemers. De gemiddelde omzet van de Cumelabedrijven steeg van 1,8 miljoen euro in 2011 naar 2 miljoen euro in 2013. Voorzitter Wim van Mourik stelt dat Cumelabedrijven baat hebben gehad bij de vele investeringen in de veehouderij, het afgelopen jaar.

Laatste reacties

 • Rongen

  Beste lezers,

  Het ledental is niet alleen gedaald door faillisementen en bedrijfsbeeindiging maar ook door opzeggingen.
  Deze bedrijven waren het niet eens met de bedrijfsvoering(het belang van de leden dienen) / uitspraken in de media van cumela.
  Er is 1 bedrijf met 25 personeelsleden in brabant en 2 bedrijven in limburg( 1 groot en 1 klein) opgestapt.
  De rest van nederland ?

 • chila

  Cumela zegt in de media dat de boeren criminelen zijn !!
  Bij ons dus liever geen cumela transporteurs meer .

 • kuiken007

  ik heb ook als standpunt geen cumela lid meer die loonwerk doet
  boeren opzadelen met hoge kosten
  en uitmaken voor boeven!!!!

 • bankivahoen

  Cumela ondersteunt of maakt mede regelgeving mogelijk die ongunstig uitpakt voor boeren dus ook ik doe geen zaken meer met cumela leden!

 • Wim Claessens

  'Criminelen' zitten die niet en elke branche van bankdirecteur tot glazenwasser en ook onder de loonwerkers? Het zijn deze 'criminelen' die er voor zorgen dat de wetgeving steeds strenger wordt. Het zijn de knoeiers die zorgen voor verplicht afdekken, het zijn de mest dumpers die zorgen voor verscherping gebruiksnormen en het zijn de scheurpiloten die zorgen voor een slecht imago.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.