Home

Nieuws 7 reacties

Mestdebat Tweede Kamer gaat niet door

Den Haag - Het algemeen overleg in de Tweede Kamer over mest is op verzoek van de Tweede Kamer uitgesteld. Een meerderheid van SGP, VVD, CDA, PVV, Christenunie en PvdA wilde het debat liever uitstellen.

Omdat het ministerie nog volop bezig is met de onderhandelingen over derogatie in Brussel, verwachten de partijen dat staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) weinig geneigd zal zijn om informatie te geven of toezeggingen te doen. Wanneer het debat wordt gehouden, is nog niet bekend.

Laatste reacties

 • koestal

  anders gaar het zo stinken

 • Sjaak

  Dus ze wachten op de besluitvorming over de derogatie...?
  Volgens mij wachten ze in Brussel met de besluitvorming, totdat ze in Nederland een stringent, doeltreffend en handhaafbaar mestbeleid hebben...
  De hoogste tijd voor een doelgericht mestdebat!

 • politiek

  Welk mestdebat bedoelt u. ? Wat in Nederland verplicht is , dat is b.v. in Duitsland verboden. b.v. de manier van uitrijden mest. en fosfaatboekhouding enz.
  Ik denk dat men in Nederland ( ook CDA ) middels mestpolitiek heeft geprobeerd , de productie onder controle te krijgen. En dat is mislukt. Pijnlijk , maar je kan veel beter het erkennen als alsmaar de huidige koers proberen vol te houden. Wil het CDA opkomen voor toekomst veehouderij dan zal ze de eerder gemaakte fouten moeten toegeven.

 • Mozes

  Duitsland kan voor ons geen voorbeeld zijn in mestwetgeving. Ik hoorde gisteren op een bijeenkomst dat verschillende landen de derogatie al hebben en dat Nederland het zeker ook wel krijgt. Punt van discussie is alleen de extra maatregelen in gebieden (zuid-oost Nederland) waar de nitraatnorm nog niet gehaald wordt.
  Duitsland daarentegen heeft de derogatie niet eens aangevraagd omdat ze op voorhand al weten dat ze die toch niet krijgen. De mestwetgeving schijnt in Duitsland volledig in het honderd te zijn gelopen.

 • minasblunders1

  Hier is het ook volledig in het honderd gelopen, alleen wil men het hier niet toegeven. Tenslotte zijn we hier HET kennisland op landbouwgebied (hahaha) !!!

 • Jan van het Zand

  De Nederlandse politiek laat de veehouderij in de kou staan. Ze zijn besluiteloos. Ook het geld aan Wageningen is verkeerd ingezet. De mestproblematiek is onnodig ingewikkeld gemaakt. De omzettting van dierlijke mest in kunstmest is een spoor dat afhankelijk is gemaakt van de toezegging en goedkeuring van Brussel. Dat is politiek en zakelijk gezien een blunder. Nederland moet gewoon dat spoor bewandelen. Dan is heel de export van dierlijke mest verleden tijd, de stank bij het uitrijden verleden tijd. Nederland moet de voorsprong op dit gebied in resultaat voor de economie omzetten. En niet de duimschroeven laten aandraaien door Brussel. Want wat weet nu een politicus van buiten Nederland wat je met dierlijke mest wel niet kunt doen om het tot waarde te brengen. Die onkundigen in Brussel zijn een vertraging op de landbouwontwikkeling in Nederland. En de EU-meelopers in Den Haag bewijzen de NL-veehouderij geen dienst met hun besluiteloosheid.

 • Elevage

  fried-air.com

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.