Home

Nieuws

Kwart minder toeslagrechten boeren Wales

Cardiff – Boeren in Wales krijgen dit jaar bijna een kwart minder toeslagrechten dan over 2013. In de eerste plaats is het totale Europees landbouwbudget voor Wales tien procent lager. Van dat lagere bedrag wordt in dit deel van Groot-Brittannië vervolgens ook nog eens 15 procent overgeheveld van pijler 1 naar pijler 2.

Volgens de Farmers Union of Wales (FUW) komt de mededeling van Rural Payments Wales voor veel boeren als een donderslag bij heldere hemel. "De meeste boeren dachten dat dit pas in 2015 zou gebeuren maar kennelijk doen we het in Wales dit jaar al", aldus beleidsdirecteur Nick Fenwick. Volgens de FUW komt dat doordat Wales Brussel voor de deadline van 31 december heeft geïnformeerd over de modulering. "Twintig lid-staten hebben dat niet op tijd gedaan en hoeven de kortingen dit jaar dan ook nog niet door te voeren."

Of registreer je om te kunnen reageren.