Home

Nieuws 444 x bekeken

EU-fonds beschikbaar voor strijd tegen voedselverspilling

Straatsburg - Het Europees Parlement heeft ingestemd met een Europees fonds voor armoedebestrijding. Voor de periode 2014-2020 is 3,5 miljard euro beschikbaar om de allerarmste Europeanen te helpen in het voorzien van basisgoederen zoals voedsel, voornamelijk via voedselbanken. Het wordt ook mogelijk om het geld in te zetten tegen voedselverspilling. Een voorstel van Groenlinks-Europarlementariër Marije Cornelissen op dit punt werd aangenomen door het parlement.

Met het voorstel van Cornelissen moet het voor voedselbanken mogelijk worden om met het EU-geld voedsel te vergaren van supermarkten, restaurants en boeren in de buurt. "Dat is een duurzamere oplossing dan het EU-geld alleen in te zetten om nieuw voedsel op de markt te kopen, dat vaak van ver moet komen", vindt Cornelissen.

Het Europese fonds voor voedselhulp bestaat sinds 1987. In het verleden werden de grote voorraden aan landbouwproducten die ontstaan waren door het Europees landbouwbeleid gebruikt voor de voedselbanken.

Of registreer je om te kunnen reageren.