Home

Nieuws 22 reacties

Curator wil Van Bakel naar Nederland halen

Venlo – Curator Wim Eikendal gaat proberen Willy van Bakel naar Nederland te halen. Hij is de mogelijkheden hiervoor op een rij aan het zetten. Dat zegt de curator in zijn jongste verslag over het faillissement van Van Bakel Onroerend Goed.

Van Bakel verblijft voor zover bekend in Zuid-Amerika. Hoe de curator Van Bakel naar Nederland wil krijgen, wil hij niet vertellen. "Dat wil ik voor me houden." Pieter Scholtes, de advocaat van Van Bakel, kan niet zeggen of Van Bakel daaraan gaat meewerken. Dat is een kwestie tussen de curator en Van Bakel. "Ik heb daar geen rol in."
De curator heeft nog vragen over transacties, ontbrekende jaarrekeningen en wil duidelijk krijgen of er sprake is van faillissementsfraude.

Laatste reacties

 • arent

  mooi en nooit weer los laten hij heeft veel mensen kapot gemaakt

 • flyinghollander

  @Arent en deze mensen waar zelf niet schuldig? je bent er toch zelf bij wat voor deal je maakt? If its to good to be true, it's not true.
  Tuurlijk zijn er op en aanmerkingen, maar om hem alle schuld te geven is ook niet juist.

 • koestal

  ja, met mooie praatjes krijg je toch weer slachtoffers

 • moonshine1234

  Je moet het analyseren
  En de vraag stellen hoeveel bijdrage hij heeft geleverd aan de
  ontwikkeling van de rundveehouderij in Nederland en in de USA
  Daar wil ik graag meningen over
  horen

 • ed_erpel

  Arent misschien ook blind getekend? Zo makkelijk met het vingertje te zwaaien naar iemand anders als het fout gegaan is....

 • Ruud59

  Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst en hieraan had ook Willy van Bakel moeten denken. Toen het in de economie al mis ging beginnend in Amerika, sleepte hij nog gezinnen mee in de misere. Tientallen namen bekend welke voor miljoenen het schip zijn ingegaan. Het geld wat hij van deze mensen had ontvangen kan toch niet helemaal verdampt zijn? Dan is Der Willy wel een erg domme ondernemer geweest. Maar het bedriegen schijnt in de genen van de broers te zitten, de berichten over de andere 2 zijn al niet veel beter. Dit soort mensen hoef je echt niet de hand boven het hoofd te houden, de narigheid die ze binnen tientallen gezinnen veroorzaakt hebben weegt niet op tegenover hetgene die waarschijnlijk in den beginne wel geslaagd zijn.

 • Achterhoeker

  Volgens mij heeft Willy willens en wetens de kluit zitten te belazeren, vooral aan het eind. Daarvoor mogen ze hem best heel hard aanpakken.
  Dan hebben al die benadeelde mensen nog iets van genoegdoening.

 • arent

  ik heb nooit zaken gedaan met van bakel. ben 5 keer op zijn bedrijf geweest mijn gevoel zij niet doen de verhalen waren te mooi

 • geen boer

  deze waardeloze flapdrol blijft lekker in Zuid-Amerika zitten. Op andere continenten wordt hij uitgekotst danwel vastgezet.

 • dommelje

  alle boeren die hij fopt foppen zichzelf, nooit de portomonee aan iemand meegeven

 • Piet, Midden-Europa

  Okay @flyinghollander, u mag een slimme jonge zijn, waarschijnlijk omdat u veel ge-erfd heeft/hebt of een zeikert bent !!!... Goed vertrouwen is goed, maar controle is beter !!!... ook dat is waar !!!... Maar en nogmaals maar, dat betekent niet dat je misbruik mag maken van andermans VERTROUWEN !!!!!>>>>> Dat is beneden alle pijl !!!...

 • info36

  Ongekend, dat er nog mensen zijn die zo'n waardeloze oplichter zitten te verdedigen en dan de schuld bij slachtoffers neerleggen. Wat een omgekeerde wereld!

 • NoordHollander

  zijn knecht piet berkhout woont gewoon in nederland zou je hem niet eens kontakten ??

 • moonshine1234

  Geachte Noordhollander U vernoemd een naam
  Ik zal deze naam doorgeven aan Fbi agent Thomas Pearson
  Laat deze heer maar eens een keer naar de USA vliegen
  Verder zal ik ook Dhr Kreugel toevoegen en aan de FBI
  doorgeven
  Dan kunnen ze nog een keer opgewacht door deFBI als ze landen

 • cornelis 22

  Ik heb net de CIA , het Pentagon en de luchtafweer ingelicht.

 • denker123

  Onbegrijpelijk dat de voornaamste handlangers van Willy , Piet Berkhout en Kreugel blijkbaar nog niet op de rooster gelegd zijn. Het is weer een soft onderzoek zoals bij alle grote criminelen.Alleen bij een kleine boef wordt alles tot in de puntjes uit gezocht. Een zoveelste blamage voor zijn slachtoffers waarvan er ook zijn die hun geld niet meegegeven hebben met deze man. Trouwens is Ad Van Niewenhuizen al op de rooster gelegd???

 • NoordHollander

  boerderij en andere media zijn haast medeplichtig immers willy's woord werd inclusief fotoos verheven weergegeven

 • moonshine1234

  Als je het verslag leest van Dhr Eikendal
  dan zie je dat jaarverslagen niet in ingeleverd zijn
  In 2006 heeft onze vriend zijn auto verkocht aan een Hollander
  hier in de USA Maar deze stond niet op naam van hem
  Toen werd daar geen aandacht aangegeven maar de jaren verstrijken
  Je ziet nu wat voor spoor van vernielingen zijn aangericht hier in de USA
  Sommige hebben de mening dat die boeren zelf schuld hebben
  Okay ,laten we stellen dat het zo is
  Maar onze vriend heeft ook akkerbouwers ,semencompanies,feedcompanies,equipmentdealers
  constructiecompanies Rabobank etc mee onder door getrokken
  Laat dit lesgeld zijn voor jonge toekomstige boeren

 • flyinghollander

  @Piet,
  Wat heeft erfen hier mee te doen? Of dat ik een zeikerd ben?
  Ik zit in gedeelte van de wereld waar weinig tot geen vertrouwen bij mensen zijn, dus leer je vragen te stellen, om niet belazerd te worden.

  Vetrouwen word overal toch beschadigt? Zie banken,politiek etc.
  Als een deal te goed is voor woorden dan zal het toch ook wel niet kloppen, maar ja als je alleen maar het mooie wil horen ga je plat hoe erg dit ook is!
  Praat het zeker niet goed, maar als een deal te goed is, moet je toch eens afvragen gaan waarom die deal zo goed is en misschien een vraag meer te stellen

 • pinkeltje

  Achteraf weten we het allemaal wel. Hoewel, ik denk dat er eigenlijk maar weinigen zijn die echt weten hoe het zit. Het is al met al een complex verhaal met vele kanten. Feit is dat velen met van Bakel op reis gingen naar Amerika, zich op de hoogte stelden van de American dream en met dollartekens in hun ogen tekenden om bij de club aan te sluiten. Je gaat toch in Nederland niet een beetje suf 100 koeien melken als je er in Amerika 3.000 kunt melken? Stelletje watjes!! En dat heeft ook een tijdje heel redelijk gefunctioneerd. Op iedere regel zijn uitzonderingen en van Bakel leek er volgens velen een te zijn, maar de geschiedenis leert dat er maar weinig mensen zijn die echt zoveel meer kunnen dan een ander en het blijkt vooraf nogal eens moeilijk te zijn daar doorheen te prikken. Was Cees van der Hoeven ook niet ooit ondernemer van het jaar? Omdat hij zich dure advocaten kon veroorloven is hij later met zijn frauduleuze praktijken nog redelijk weg gekomen. En zo kunnen we nog wel een paar gevalletjes noemen. Zowel binnen als buiten de landbouw.

 • ed12345

  Flyinghollander de training die jij en ik hebben gehad heeft de gemiddelde NL boer niet en is waarschijnlijk soms te goed van vertrouwen ,maar dat rechtvaardigt oplichting natuurlijk nog steeds niet Tussen haakjes merk jij veel van de politieke spanningen op het moment?
  Groeten Ed

 • Piet, Midden-Europa

  Goed @flyinghollander, uw betoog/reactie heeft handen en voeten. Het is waar als wij sprookjes klakkeloos geloven is dat niet verstandig. Daarom schreef ik ook ''vertrouwen is goed, maar controle is beter'' desalnietemin vind ik misbruik van vertrouwen, getuigen van een laag niveau !!!... Want als ik het een en ander goed begrepen hebt was daar duidelijk sprake van. Of niet ???...

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.