Home

Nieuws

Unilever pakt 'spreads' aan

Londen - Unilever brengt zijn activiteiten op het gebied van smeerbare producten ('spreads') in Europa en de Verenigde Staten onder in een aparte divisie. Dat meldde financieel directeur Jean-Marc Huët donderdag bij een bijeenkomst voor investeerders.

De margarines en andere smeersels worden ondergebracht in het nieuwe onderdeel Baking, Cooking & Spreading. De producten vormen een belangrijk onderdeel van de portfolio van Unilever, stelde Huët. De groei van de spreads is echter beperkt en zet volgens hem een rem op de prestaties van de gehele Food-divisie van Unilever.

De nieuwe divisie moet zorgen voor een betere focus en voor snellere besluitvorming. Zo moet het mogelijk worden 'radicale beslissingen' te nemen, als die noodzakelijk zijn. De afsplitsing van de producten, die goed zijn voor ruim een kwart van de totale omzet van Unilever uit voedingsmiddelen, weerspiegelt volgens Huët het feit dat Unilever  'vastbesloten is te doen wat goed is voor de divisie'.

Of registreer je om te kunnen reageren.