Home

Nieuws 4305 x bekeken 6 reacties

Olieprijs blijft dalen

Amsterdam - De olieprijs lag woensdag op koers om 2014 in stijl af te sluiten. Na de forse daling van de afgelopen maanden ging de prijs op de laatste dag van het jaar verder onderuit.

De prijs van een vat Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, zakte ruim 3 procent naar $56,10 (€46,13). Amerikaanse olie werd bijna 2 procent goedkoper en kostte $53,15 (€43,70) per vat van 159 liter. De olieprijzen staan nu op het laagte punt sinds de eerste helft van 2009.

De olieprijs is dit jaar ruimschoots gehalveerd en boekte daarmee de sterkste daling sinds 2008. In dat jaar ging er in enkele maanden zelfs driekwart van de prijs af. Brentolie daalde daarbij van $147,50 per vat in juli naar $36,20  op de dag voor Kerstmis.

Laatste reacties

 • Elevage

  typisch dat ik hier bij de pomp nou nooit iets van merk!

 • garritsen

  gister getankt 1.159 voor een liter diesel ga zo door

 • joannes

  @garritsen Weet wat je wenst! Een lagere olieprijs is op kort termijn voordelig maar op langer termijn is het veel voordeliger voor concurrenten die machinaal goedkoper kunnen oogsten en hun land kunnen bewerken. Met in NL een hoog Accijns tarief trekken de concurrenten altijd het voordeel in deze beweging. Daarbij zal er in totaal meer geproduceerd worden voor uiteindelijk lagere product opbrengst prijzen.

 • alco1

  Elk nadeel heeft zijn voordeel, dan zal elk voordeel ook wel zijn nadeel hebben.

 • Hans Sudfryslan

  Garritsen mooi voor jou die dieselprijs , vorige week nog voor blanke diesel een prijs betaald van 1,035 Euro aan de tankstation .

 • koestal

  Hans,inclusief of exclusief BTW ?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.