Home

Nieuws

Ministerie en kalversector nog in overleg over monitoring kritische stoffen

Den Haag- Het ministerie van Economische Zaken en de kalversector zijn nog in overleg over de monitoring kritische stoffen bij kalveren.

Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken tijdens een debat in de Eerste Kamer over het opheffen van de productschappen. Het ministerie zegt alle publieke maatregelen zoals die door de productschappen werden uitgevoerd op dezelfde manier over te nemen. De kalversector vreesde echter dat de regels zouden worden overgenomen zoals deze volgens de Europese wetgeving gelden. Dit is minder streng dat het kwaliteitssysteem dat nu van kracht is in de kalversector. "De publiek-private borging van het kwaliteitssysteem wordt voortgezet", zegt Dijksma. De wijze waarop dit wordt gedaan wordt nog met de sector besproken.

Of registreer je om te kunnen reageren.