Home

Nieuws 1337 x bekeken

Inzendtermijn verwerkingsovereenkomsten deels verlengd

Assen - De inzendtermijn voor enkele overeenkomsten voor mestverwerking is verlengd tot en met 9 januari 2015.

Het gaat om de 'vervangende verwerkingsovereenkomsten' en 'driepartijenovereenkomsten'. Dat heeft RVO.nl bekend gemaakt. Door netwerkproblemen op mijn.rvo.nl was het een aantal ondernemers nog niet gelukt om de overeenkomsten in te sturen.

Per 1 januari 2014 is de mestverwerkingsplicht ingevoerd. Boeren met een fosfaatoverschot kunnen aan de verwerkingsplicht voldoen door zelf mest af te zetten naar een erkende mestverwerker. Alternatieven daarvoor zijn het overdragen van de verwerkingsplicht via de vervangende verwerkingsovereenkomsten (VVO's) en mestafzet via zogenoemde driepartijenovereenkomsten (DPO's).

Kijk voor meer informatie over deze overeenkomsten bij Mestverwerkingsplicht voor de landbouwer (www.mijn.rvo.nl/mestverwerkingsplicht-landbouwer) of Mestverwerkingsplicht voor de verwerker en de bewerker (www.mijn.rvo.nl/mestverwerkingsplicht-verwerker-en-bewerker).

Of registreer je om te kunnen reageren.