Home

Nieuws 667 x bekeken

Gebrekkige landbouwkennis scholieren

Achterveld – Nederlandse kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud weten vaak betrekkelijk weinig van het boerenleven. Zo denkt ruim een kwart van de basisschoolleerlingen dat leer gemaakt wordt van kunststof en meent één op vijf scholieren dat aardappels aan een boom of struik groeien.

Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd in opdracht van de Mechan Groep, dat momenteel een dealershow organiseert.
Het onderzoek is volgens het bedrijf, de Nederlandse importeur van trekkermerken als Fendt, Valtra en Massey Ferguson, representatief. De enquête betrof 500 leerlingen, samengesteld uit gelijke groepen van leerlingen van 6,7,8 etc. Het aantal jongens en meisjes was in evenwicht.  De kennis schoot volgens Mechan het meest tekort in de categorie 6- en 7-jarigen.
Dertien procent van de deelnemers aan de enquête zei te denken dat boeren mest uitrijden op het land omdat hij niet weet wat anders te doen met de uitwerpselen. Nog eens 4,5 procent denkt dat boeren bemesten omdat dit goed is voor vogels. Minder dan de helft van de ondervraagde scholieren wist dat biefstuk van de haas van een koe komt. Het meest genoemde alternatief: een haas.
Vier procent zei niet te weten waar kaas van gemaakt wordt en 3 procent meent dat melk van een paard, schaap of fabriek afkomstig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.