Home

Nieuws 1002 x bekeken

EU houdt vast aan verwijdering risico-organen geiten en schapen

Brussel - De Europese Commissie is vooralsnog niet van plan om de regels voor risicomateriaal van schapen en geiten aan te passen.

De regels zijn ingesteld om de verspreiding van de dodelijke runderziekte BSE en scrapie bij schapen en geiten tegen te gaan.

Er is wel een discussie gaande over de aanpassing van de regels voor de verwijdering van risico-organen bij de slacht van runderen. Dat meldt Europees commissaris Vytenis Andriukaitis voor  gezondheid en voedselveiligheid.

Europarlementariër Alyn Smith (Groenen) had de Europese Commissie gevraagd of er plannen zijn de regels voor kleine herkauwers aan te passen.

Ondertussen heeft Portugal een nieuw geval van BSE gemeld aan de internationale diergezondheidsorganisatie OIE. In Europa zijn dit jaar vijf gevallen van BSE gemeld (twee in Duitsland, één in Roemenië, één in het Verenigd Koninkrijk en één in Portugal),  buiten Europa heeft alleen Brazilië een BSE-besmetting gerapporteerd bij de OIE.

Of registreer je om te kunnen reageren.