Home

Nieuws 1 reactie

Lager kredietoordeel Rabobank

New York – Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verlaagt opnieuw zijn kredietoordeel over Rabobank. Verloor de grootste kredietverschaffer van de Nederlandse land- en tuinbouw al eerder de 'triple A'-rating, nu wordt het oordeel bijgesteld van AA- naar A+.

De vooruitzichten blijven wat  S&P betreft negatief, wat een verdere verlaging kan betekenen. De afwaardering is gevolg van kredietverliezen die Rabobank boekt op commercieel vastgoed en het MKB, waar onder meer binnenschippers, winkeliers en tuinders het zwaar hebben. Rabobank zelf ziet de vooruitzichten positief in. De kredietverliezen op het MKB zouden door economisch herstel volgend jaar al duidelijk  lager kunnen zijn.
Tot 2012 adverteerde Rabobank trots een 'triple A'-bank te zijn. Lang had Rabobank de hoogste kredietrating wereldwijd. De bank werd echter ingehaald door enkele Scandinavische banken, maar behoort nog altijd tot de financieel meest solide banken wereldwijd.

Eén reactie

  • farmerbn

    Ik zou als spaarder de rabo een opslag vragen voor de spaarrente. Doen zij anders om ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.