Home

Nieuws 452 x bekeken

Groene Hart Coöperatie voorziet sterke groei

Gouda - De omzet van de Groene Hart Coöperatie groeit dit jaar met 40 procent. De omzetgrens van €1 miljoen is reeds gepasseerd.

Onder het streeklabel Groene Hart worden inmiddels 130 producten verkocht van ruim 30 leveranciers. Afzet vindt vooral via supermarkten plaats, maar ook via boerderijwinkels en abonnementen.
De coöperatie telt circa dertig boeren en telers. De organisatie wil de distributie uitbreiden en wil op termijn meer groente en fruit aan het assortiment toevoegen. De Groene Hart Coöperatie is in 2010 opgericht met als doel streekproducten in de markt te zetten. In eerste instantie bestond het assortiment alleen uit kaas.
De organisatie leverde aanvankelijk alleen aan supermarktketen Hoogvliet, dat zestig vestigingen in Nederland telt. Mogelijk kiest de organisatie voor meer kanalen, maar eerder werden gesprekken met een grote keten afgeblazen omdat de coöperatie onvoldoende vertrouwen heeft in de betrokkenheid van dit bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.