Home

Nieuws 1 reactie

Fors meer overslag agribulk in Rotterdamse haven

Rotterdam – De overslag van agrarische bulkproducten is in de eerst drie kwartalen van 2014 fors toegenomen. De overslag van agribulk steeg van 7,0 miljoen metrische tonnen naar 8,8 miljoen metrische tonnen, dat is een toename van 26 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Oorzaak is onder andere meer import van soja en meer export van tarwe. Dat meldt het Havenbedrijf Rotterdam.

De totale aanvoer van agribulk steeg van 5,9 miljoen ton naar 8,1 miljoen ton, dat is een plus van 38 procent. De afvoer nam daarentegen met 38 procent af, van 1,2 miljoen ton naar 0,8 miljoen ton. De overslag van overig droog massagoed nam ook toe, met 7 procent. Daarbij gaat het onder andere om materialen voor de bouw, grondstoffen voor de industrie en biomassa.

De haven van Rotterdam heeft over de afgelopen drie kwartalen in totaal 0,3 procent meer goederen overgeslagen dan in dezelfde periode vorig jaar. "Op een enkel segment na doet de haven het vrij goed. Vooral de toename van containers met 4 procent is opvallend. Vanaf maart gemiddeld zelfs 6 procent. Het maakt nog eens duidelijk dat we de nieuwe terminals op Maasvlakte 2 hard nodig hebben om verder te groeien. Ook de toename van de overslag van overig stukgoed met maar liefst 31 procent springt in het oog. Echter vooral de minerale olieproducten blijven met -11 procent behoorlijk achter ten opzichte van vorig jaar", aldus Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam.

Eén reactie

  • ed12345

    Heeft de binnenvaart ook wat meer werk ,dat is hard nodig voor die jongens

Of registreer je om te kunnen reageren.