Home

Nieuws 4 reacties

Schotse minister duikt in kippenmarkt

Edinburgh – De Schotse minister voor plattelandszaken Richard Lochhead heeft de grote supermarkten per brief gevraagd waar ze hun kip inkopen en wat hun plannen voor de toekomst op dat gebied zijn.

''Schotse producten zijn van uitstekende kwaliteit en de in Schotland verkochte kip zou dan ook uit Schotland zelf moeten komen,'' aldus de bewindsman.

Lochhead is samen met de kippensector, verenigd in de nieuwe Scottish Chicken Growers Association, zelf een actie begonnen om die sector te ondersteunen. Dat volgt op de gedeeltelijke sluiting van een kippenfabriek in Coupar Angus van 2 Sisters. Dat bedrijf stootte bovendien een andere vestiging in Schotland af. Beide vestigingen behoorden vroeger tot de Britse tak van Vion. 2 Sisters zegde bovendien de levercontracten met een groot aantal Schotse pluimveehouders op korte termijn op waardoor die sinds begin dit jaar zonder afnemer zitten.

Volgens de Schotse minister willen de consumenten na het paardenvleesschandaal weten waar hun vlees vandaan komt. ''Ik twijfel er geen moment aan dat ze ook willen dat dat uit Schotland zelf komt.'' Hij wijst er op dat de grootste Britse supermarkt Tesco al heeft toegezegd 100 procent van haar in Schotse vestigingen verkochte kip en kippenvlees uit dat gebiedsdeel te halen en vraagt de andere winkeliers dat voorbeeld zo snel mogelijk te volgen.

Laatste reacties

 • koestal

  waar komt de plofkip dan vandaan ?

 • ruud.peys1

  Engelsen of Schotten hebben nog nooit van het begrip plofkip gehoord, dat speelt alleen in Nederland

 • Elevage

  Een man met een missie!! heel goed, moesten ze hier ook doen!

 • gerardb

  Goed voorbeeld doet goed volgen??

Of registreer je om te kunnen reageren.