Home

Nieuws 637 x bekeken

Groei omzet Duitse voedingsindustrie valt tegen

Berlijn - De groei van de omzet van de Duitse voedingsindustrie pakte vorig jaar slechts matig uit. Dat constateert voedingsfabrikantenfederatie Bundesvereinigung der Deutschen Ernährungsindustrie (BVE). De bescheiden plus van 3 procent naar 174,5 miljard euro is bovendien vooral een gevolg van prijsstijgingen en niet van meer afzet.

Groei van de afzetvolumes kan ook alleen worden gerealiseerd op de exportmarkten. Maar de export ontwikkelde zich naar de opvatting van de bond in 2013 evenmin echt explosief, hoewel toch met 5,2 procent naar 53,9 miljard euro. "De aanhoudend geringe groeidynamiek maakt duidelijk hoe moeilijk de rendementssituatie in de voedingsindustrie is. De toenemende concurrentiedruk stimuleert de consolidering in deze door het midden- en kleinbedrijf bepaalde branche, mede ook door de zich op een zeer hoog niveau bevindende prijzen van grondstoffen, energie en transport. De kostendruk wordt tevens niet minder door de steeds hogere kwaliteits- en duurzaamheidseisen", aldus de enigszins in mineur getoonzette berichtgeving van de BVE.

Of registreer je om te kunnen reageren.