Home

Nieuws

Dijksma: hoge bescherming blijft bij handelsakkoord VS

Den Haag – Verlaging van het hoge beschermingsniveau in Europa voor de gezondheid van mens, dier, plant en milieu door een vrijhandelsakkoord met de Verenigde Staten is niet aan de orde.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw in reactie op Kamervragen van Marianne Thieme (PvdD). "Vanaf het begin van de onderhandelingen heeft de EU duidelijk gemaakt dat de basiswetgeving ten aanzien van gentechnologie en gebruik van groeibevorderaars bij de vleesproductie niet ter discussie staat. Er zal niet ingeboet worden op consument- en productveiligheid", aldus Dijksma. Thieme uitte haar zorgen over het gebruik van arsenicum als groeibevorderaar in de Amerikaanse pluimveehouderij. Dat is in Europa verboden.

Of registreer je om te kunnen reageren.