Home

Nieuws 550 x bekeken

Delhaize boekt groei

Brussel – De Belgische supermarktgroep Delhaize blikt terug op een sterk jaar. De omzet nam 0,6 procent toe tot 21,1 miljard euro.

De operationele winst kwam gecorrigeerd voor wisselkoersschommelingen uit op 770 miljoen euro, waar 755 miljoen werd verwacht.
Delhaize verwijst naar een verzwakking van de dollar tegenover de euro. In de VS steeg de omzet met 1,9 procent tot 17,1 miljard dollar, maar in euro wordt dat een omzetverlies van 1,4 procent.  Frans Muller, CEO Delhaize Groep: "onze opbrengsten van het vierde kwartaal 2013 waren sterk, zowel in de VS als in België. In de VS, waar de volumegroei positief bleef, waren we bijzonder tevreden met de dynamiek bij Food Lion."
Volgens Muller boekte Delhaize in België ondanks scherpe concurrentie sterke eindejaarsverkopen. Net als in Nederland zet Lidl in België veel druk op de markt. Het marktaandeel van Delhaize in België bleef stabiel op 25,5 procent. Analisten noemen dat verrassend omdat concurrent Colruyt in november meldde dat het marktaandeel van haar Belgische winkels was gestegen naar 26,1 procent.
Delhaize vond de resultaten in Zuidoost-Europa tegenvallen. In Griekenland en Roemenië viel de schade mee, maar in Servië bleven omzet en winst achter. Delhaize maakt pas later dit jaar gedetailleerde winstcijfers bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.