Home

Nieuws 613 x bekeken

Britse stormschade minstens 50 miljoen euro

Newquay – De Britse plattelands- en boerenverzekeraar NFU Mutual heeft meer dan 4.000 claims binnen gekregen voor schade door de recente reeks stormen en overstromingen. NFU Mutual schat de totale schade op minstens 50 miljoen euro.

Dat is dan wel minder dan wat de hevige sneeuwval van vorig voorjaar de verzekeraar heeft gekost.

''Het is bijzonder ongewoon om rond de jaarwisseling zo'n reeks zware stormen mee te maken. Het is te vroeg om de totale schade exact te schatten, want we verwachten dat er nog heel wat claims voor kleinere gevallen binnen zullen komen,'' aldus woordvoerder Tim Price. Volgens hem gaat het in de meeste gevallen om stormschade. Wat de uiteindelijke gevolgen zijn voor ondergelopen en nog steeds onder water staande landerijen is nog niet in kaart te brengen. Inmiddels heeft het aardappelschap Potato Council al laten weten dat dat in de getroffen delen van het land problemen kan gaan opleveren met het poten voor het komende seizoen.

De Franse verzekeraar Goupama, die ook veel zaken met boeren en op het platteland doet, schat de schade daar op zeker 10 miljoen euro. Dat is zowel te wijten aan de eerste orkaan, Dirk, als aan de volgende stormen en overstromingen die vooral Bretagne zwaar hebben getroffen. Groupama stelt inmiddels meer dan 6.000 schadegevallen binnen te hebben gekregen.

Of registreer je om te kunnen reageren.