Home

Nieuws 2200 x bekeken 2 reacties

Antibioticazaak: recht op vervolging verspeeld

Groningen - Advocaten van verdachte handelaren in illegale antibiotica hebben maandag bij de rechtbank in Groningen gevraagd de Officier van Justitie niet-ontvankelijk te verklaren.

Daarmee zou de strafzaak ten einde zijn. Volgens de raadslieden heeft het Openbaar Ministerie het recht op vervolging verspeeld.

Volgens de advocaten is het Openbaar Ministerie buiten haar boekje gegaan door in overleg te gaan met een getuige, die nog gehoord moest worden. De getuige werkt bij de criminele-inlichtingeneenheid. De officier van justitie noemde het overleg niet erg professioneel. Naar het handelen van de officier van justitie zou ondertussen ook een onderzoek lopen van de Rijksrecherche.

In de rechtszaak gaat het om de invoer van illegale antibiotica en de levering daarvan aan verschillende pluimveebedrijven in het noorden en oosten van het land. De rechter heeft aangekondigd schriftelijk uitspraak te doen. Of de zaak inhoudelijk wordt voortgezet hangt af van de uitspraak van de rechter.

Volgens de advocaten is sprake van geschonden vertrouwen in de rechtsstaat.

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Een goede advocaat is (meer dan) het halve werk. Schuldig betekent lang niet altijd strafbaar. Jammer want gesjoemel met antibiotica brengt de hele sector in diskrediet.

  • vandenbrandcv1

    we slaan weer te ver door met het antibiotica beleid, nu moeten we dieren laten sterven omdat middelen teveel beperkt worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.