Home

Foto & video laatste update:5 feb 2021

Nieuwsfoto’s: Aardappelen op de stoep

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

 • 'Supermarkten draaien op volle toeren, over de rug van de boeren'. Met die boodschap heeft een onbekende, waarschijnlijk een boer dus, een bult aardappelen op de stoep van het CBL gedumpt. Deze week is er overleg geweest met boeren en supermarkten, maar blijkbaar vond deze aardappeleigenaar dat niet genoeg. - Foto: ANP

  'Supermarkten draaien op volle toeren, over de rug van de boeren'. Met die boodschap heeft een onbekende, waarschijnlijk een boer dus, een bult aardappelen op de stoep van het CBL gedumpt. Deze week is er overleg geweest met boeren en supermarkten, maar blijkbaar vond deze aardappeleigenaar dat niet genoeg. - Foto: ANP

 • De vrachtwagen wordt gevuld door kraanmachinist Berry van der Molen in Oldehove. De bieten zijn geteeld door Maatschap Buies-Geertsema, die deze suikerbieten twee keer heeft beregend. Ze zijn nu tevreden over hoe de bieten de grond uit zijn gekomen. - Foto: Koos van der Spek

  De vrachtwagen wordt gevuld door kraanmachinist Berry van der Molen in Oldehove. De bieten zijn geteeld door Maatschap Buies-Geertsema, die deze suikerbieten twee keer heeft beregend. Ze zijn nu tevreden over hoe de bieten de grond uit zijn gekomen. - Foto: Koos van der Spek

 • Deze vervormde knollen kan de Poolse teler niet verkopen. De supermarkten willen de rode bieten niet hebben. Nu heeft teler Mieczyslaw Miszczak nog zo'n 1000 ton aan groenten liggen, die niet aan de normale vorm voldoen. UIteindelijk heeft een commerciële partij besloten een deel van dit overschot op te kopen. - Foto: EPA

  Deze vervormde knollen kan de Poolse teler niet verkopen. De supermarkten willen de rode bieten niet hebben. Nu heeft teler Mieczyslaw Miszczak nog zo'n 1000 ton aan groenten liggen, die niet aan de normale vorm voldoen. UIteindelijk heeft een commerciële partij besloten een deel van dit overschot op te kopen. - Foto: EPA

 • Aan de grens van de Gazastrook zijn deze boeren bezig met het oogsten. Hun percelen zijn afgezet met prikkeldraad, een paar kilometer verderop is deze week een legervoertuig onder vuur genomen. - Foto: ANP

  Aan de grens van de Gazastrook zijn deze boeren bezig met het oogsten. Hun percelen zijn afgezet met prikkeldraad, een paar kilometer verderop is deze week een legervoertuig onder vuur genomen. - Foto: ANP

 • Het voordeel van een boerenbedrijf is dat er vaak voldoende materieel beschikbaar is om een dikke laag sneeuw aan de kant te halen. Hier in Yorkshire, in Groot-Brittanië, gebruikt een boer z'n JCB-verreiker om de stal weer bereikbaar te maken - Foto: ANP

  Het voordeel van een boerenbedrijf is dat er vaak voldoende materieel beschikbaar is om een dikke laag sneeuw aan de kant te halen. Hier in Yorkshire, in Groot-Brittanië, gebruikt een boer z'n JCB-verreiker om de stal weer bereikbaar te maken - Foto: ANP

 • Duitse boeren hebben woensdag enkele uren gedemonstreerd op een parkeerplaats van de Duitse discounter Aldi in Salzgitter. Ze willen op die manier onderhandelingen steunen tussen boeren en supermarktketens over de prijzen van agrarische producten. - Foto: ANP

  Duitse boeren hebben woensdag enkele uren gedemonstreerd op een parkeerplaats van de Duitse discounter Aldi in Salzgitter. Ze willen op die manier onderhandelingen steunen tussen boeren en supermarktketens over de prijzen van agrarische producten. - Foto: ANP

 • Tussen de gerst en tarwe door is akkerbouwer Gerko Knol bezig met het nemen van grondmonsters. Op basis daarvan kan hij straks bepalen hoeveel er bemest moet worden. - Foto: Koos van der Spek

  Tussen de gerst en tarwe door is akkerbouwer Gerko Knol bezig met het nemen van grondmonsters. Op basis daarvan kan hij straks bepalen hoeveel er bemest moet worden. - Foto: Koos van der Spek

Foto

 • Zo ziet de opslag van sluitkool eruit op het bedrijf van teler Johan Bruin in Heerhugowaard (N.-H.). Op de voorgrond staat een stapel witte kool, achterin de spitskool. Bruin teelt ook nog rode kool. Op de koolmarkt is het rustig. Januari is nooit een wilde verkoopmaand voor sluitkool, maar nu is dat in uitvergrote vorm het geval, er is weinig vraag naar deze oogst. - Foto: Lex Salverda

  Zo ziet de opslag van sluitkool eruit op het bedrijf van teler Johan Bruin in Heerhugowaard (N.-H.). Op de voorgrond staat een stapel witte kool, achterin de spitskool. Bruin teelt ook nog rode kool. Op de koolmarkt is het rustig. Januari is nooit een wilde verkoopmaand voor sluitkool, maar nu is dat in uitvergrote vorm het geval, er is weinig vraag naar deze oogst. - Foto: Lex Salverda

Of registreer je om te kunnen reageren.