Home

Foto & video laatste update:11 nov 2020

Nieuwsfoto’s: Weinig gras nog in november

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

 • De oogst van winterpeen verloopt onder prachtige weersomstandigheden in Nagele (Fl.). “In al die 13 jaar dat we peen telen hebben we altijd met superslecht weer gerooid”, vertelt akkerbouwer Leo Oosterlaan, die standaard de eerste week van november rooit. “En nu hebben we eindelijk dit mooie weer. Wachten wordt dus beloond.” Oosterlaan, die 4,25 hectare peen teelt, is zeer content met de kwaliteit. “Dankzij continu wat regen is de peen mooi glad geworden.” De wortelen worden gestald bij Koel- en Vriesbedrijf Nagele en in mei verkocht. De opbrengsten van peen zijn dit jaar iets lager dan normaal. - Foto: Sytse Bakker

  De oogst van winterpeen verloopt onder prachtige weersomstandigheden in Nagele (Fl.). “In al die 13 jaar dat we peen telen hebben we altijd met superslecht weer gerooid”, vertelt akkerbouwer Leo Oosterlaan, die standaard de eerste week van november rooit. “En nu hebben we eindelijk dit mooie weer. Wachten wordt dus beloond.” Oosterlaan, die 4,25 hectare peen teelt, is zeer content met de kwaliteit. “Dankzij continu wat regen is de peen mooi glad geworden.” De wortelen worden gestald bij Koel- en Vriesbedrijf Nagele en in mei verkocht. De opbrengsten van peen zijn dit jaar iets lager dan normaal. - Foto: Sytse Bakker

 • Het oogstzeizoen is ten einde voor deze boer in het Russische Grushevka, niet ver van de grens met Oekraïne. Dus is hij begonnen met het bewerken van de grond, op naar het volgend seizoen. - Foto: ANP

  Het oogstzeizoen is ten einde voor deze boer in het Russische Grushevka, niet ver van de grens met Oekraïne. Dus is hij begonnen met het bewerken van de grond, op naar het volgend seizoen. - Foto: ANP

 • Het is niet veel wat er op staat, maar toch gaat Johan Edens in Onstwedde (Gr.) nog een keer aan het maaien dit jaar. En dan direct met de schudder erover zodat het gras kan drogen in de najaarszon. Uiteindelijk komt het in de baal terecht. – Foto: Koos van der Spek

  Het is niet veel wat er op staat, maar toch gaat Johan Edens in Onstwedde (Gr.) nog een keer aan het maaien dit jaar. En dan direct met de schudder erover zodat het gras kan drogen in de najaarszon. Uiteindelijk komt het in de baal terecht. – Foto: Koos van der Spek

 • In de polders Bonrepas, Noord-Zevender, Vlist-Oostzijde en Groot-Keulevaart, in Zuid-Holland leggen melkveehouders onderwaterdrainage aan onder hun land. Het systeem, in dit geval met drukdrainage, moet zorgen voor een betere infiltratie van water in de veengrond, waardoor onder andere minder CO2 uit de grond oxideert. 
Foto: Herbert Wiggeman

  In de polders Bonrepas, Noord-Zevender, Vlist-Oostzijde en Groot-Keulevaart, in Zuid-Holland leggen melkveehouders onderwaterdrainage aan onder hun land. Het systeem, in dit geval met drukdrainage, moet zorgen voor een betere infiltratie van water in de veengrond, waardoor onder andere minder CO2 uit de grond oxideert. Foto: Herbert Wiggeman

 • In de laagstaande Turkse zon loopt een kudde schapen in het veld. Dit beeld is op het platteland, zoals hier in Bitlis, in het oosten van Turkije weer wat vaker te zien, nu de overheid daar de lokale bevolking tegemoetkomt. – Foto: ANP

  In de laagstaande Turkse zon loopt een kudde schapen in het veld. Dit beeld is op het platteland, zoals hier in Bitlis, in het oosten van Turkije weer wat vaker te zien, nu de overheid daar de lokale bevolking tegemoetkomt. – Foto: ANP

 • Vele handen maken licht werk in deze Chinese hal. De werknemers laten de chrysanten drogen in de fabriekshal in Guanyun, in het oosten van China, tegen de Gele zee aan. - Foto: ANP

  Vele handen maken licht werk in deze Chinese hal. De werknemers laten de chrysanten drogen in de fabriekshal in Guanyun, in het oosten van China, tegen de Gele zee aan. - Foto: ANP

 • Met nog iets meer dan 7 weken te gaan tot kerst is het zagen van de Nordmannen begonnen in het Duitse Schleswig-Holstein. - Foto: DPA

  Met nog iets meer dan 7 weken te gaan tot kerst is het zagen van de Nordmannen begonnen in het Duitse Schleswig-Holstein. - Foto: DPA

 • Loonbedrijf Haaijer in Veelerveen (Gr.) is klaar met de uienoogst. Stagiair Lars Hidding van de praktijkopleiding Ubbo-Emmius in Stadskanaal spuit de laatste van de vier uienrooiers schoon en smeert ze daarna nog door. Dan gaan ze de winterstalling in. De vier rooiers met laders hebben dit jaar ruim 500 hectare gedaan. – Foto: Koos van der Spek

  Loonbedrijf Haaijer in Veelerveen (Gr.) is klaar met de uienoogst. Stagiair Lars Hidding van de praktijkopleiding Ubbo-Emmius in Stadskanaal spuit de laatste van de vier uienrooiers schoon en smeert ze daarna nog door. Dan gaan ze de winterstalling in. De vier rooiers met laders hebben dit jaar ruim 500 hectare gedaan. – Foto: Koos van der Spek

 • In Nederland geldt een ophokplicht vanwege vogelgriep, maar net over de grens met Duitsland, ter hoogte van Sittard, lopen de kippen wel buiten. Felix Jansen heeft 4 van zulke mobiele stallen waar de leghennen zitten. - Foto: Twan Wiermans

  In Nederland geldt een ophokplicht vanwege vogelgriep, maar net over de grens met Duitsland, ter hoogte van Sittard, lopen de kippen wel buiten. Felix Jansen heeft 4 van zulke mobiele stallen waar de leghennen zitten. - Foto: Twan Wiermans

Of registreer je om te kunnen reageren.